Tenul intre varsta biologica si varsta cronologica

Tineretea fara batranete, e un mit! Totusi, oare e posibil ca varsta reflectata de fata noastra sa nu coincida cu varsta pe care ne-o „citeaza” cu consecventa cartea de identitate (mai nou, electronica, cu cip incorporat)?

Ei bine, da! Imbatranirea pielii este un fenomen ireversibil care reflecta varsta biologica a persoanei, varsta care nu intotdeauna coincide cu cea cronologica. Odata cu inaintarea in varsta apar o serie de modificari care afecteaza tenul. Imbatranirea pielii se manifesta prin modificari ale aspectului si mai ales ale structurii pielii.

Tenul matur devine uscat, lipsit de elasticitate, troficitate, cu modificari de culoare si mai ales ridat. Aspectul uscat este caracterizat de o piele pergamentoasa, aspra la palpare, galbena-cenusie, scuamoasa, fragila, fara lipide (alipica) si ridata. Fermitatea dermului este datorata structurii sale constituita din: elastina, colagen, glicoproteine structurale. Cu timpul, aceste elemente sunt afectate si isi pierd proprietatile elastice si tonice, ducand la aparitia ridurilor de expresie si apoi a ridurilor profunde. Metabolismul local incetineste, vasele de sange devin fragile, avand un lumen cu  depuneri de grasime.

Nu stiati? Ridurile apar chiar dupa varsta de 15 ani, mai ales pe frunte! Apoi, intre 20 si 25 de ani sunt vizibile ridurile de pe frunte si in jurul ochilor, iar intre 25 si 35 de ani pot apare pe langa ridurile de expresie si riduri mai profunde. Dupa varsta de 40 de ani sunt din ce in ce mai vizibile ridurile de la coltul gurii si nas, ca dupa 50 de ani sa apara multe riduri mici, verticale.

O diagnosticare corecta si la timp a tenului matur presupune inceperea unui program de ingrijire si tratare corespunzatoare, atat in profunzime cat si la suprafata,  cu produse de calitate superioara, adecvate fiecarei etape.

Diagnostic de ten matur

Etapa 1

Corespunde – in jurul

25 – 30 ani

Etapa 2

Corespunde –  intervalului

 aprox. 30 – 45 ani

Etapa 3

Corespunde – peste varsta de

 aprox. 40 -45 de ani

Riduri fine

Scaderea elsticitatii pielii

Deshidratare in epiderm

Riduri profunde

Riduri de expresie

Deshidratare de profunzime

Pierdere marcata de elasticitate

Aspecte de ten senil

Riduri profunde si de expresie

Deshidratare de profunzime si pierdere marcata de elasticitate cutanata

Pigmentatii specifice tenului senil

 

Pe langa aportul specialistilor, medici dermatologi si farmacisti, este nevoie de multa, multa perseverenta. Rezultatele obtinute pot fi spectaculoase iar tineretea si frumusetea tenului poate fi pastrata un timp mult mai indelungat.

O saptamana frumoasa in care sa aveti grija de sanatate si frumusete!

 

Be Healthy

Reclame

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: