Dronaderona (MULTAQ) – un medicament mai putin sigur

Inca un medicament care se pare ca nu va trece proba timpului. Iata revizuirea recenta a prospectului dronaderonei (MULTAQ) de catre FDA.

Dronaderona – dupa ultima revizuire a FDA, prezinta riscul unor serioase reactii adverse cadiovasculare, inclusiv deces.

Nu ar trebui să se prescrie dronaderona  la pacienţii cu fibrilatie atriala (FA) care nu poate sau nu va fi convertita în ritm sinusal normal (permanent FA), deoarece dronaderona dublează rata de deces cardiovascular, accident vascular cerebral, insuficienţă cardiacă. Este indicata monitorizarea inimii (a ritmului cardiac) prin EKG, cel puţin o dată la 3 luni.  Daca pacientul este in FA, administrarea dronaderonei  ar trebui oprita. Pacientii care iau dronaderona trebuie sa primeasca si antitromboterapia adecvata.

Mai multe informatii pe site-ul FDA: http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm283933.htm

Grupa farmacoterapeutică a dronedaronei: antiaritmice, codul ATC: C01BD07. Produsul MULTAQ (care contine dronaderona) este indicat la pacienti adulti cu antecedente de fibrilatie atrială (FA) sau cu fibrilatie atriala nonpermanenta, stabili din puct de vedere clinic, pentru a preveni recurenta FA sau pentru a reduce alura ventriculara.

Rezumatul caracteristicilor produsului – sursa EMEA: http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/001043/WC500044534.pdf

Be Healthy

Reclame

Etichete: , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: