Cicatricea postacnee

 

Acneea severă (coşurile) poate lăsa pe faţă cicatrice mai mult sau mai puţin profunde şi uneori destul de greu de tratat.

După încheierea procesului de vindecare a acneei, cicatricea are o culoare roşiatică, iar ţesuturile din jur sunt mai dure, şi poate fi însoţită de prurit şi sensibilitate locală. Aceste simptome se diminuează şi dispar odată cu trecerea timpului, rezultând o cicatrice suplă, mai palidă decât ţesuturile din jur.

Aceste cicatrice pot fi estompate printr-o îngrijire îndelungată şi specifică cu produse farmaceutice diverse, cum ar fi creme, unguente, geluri, loţiuni care conţin principii active: vitamina E, resveratrol, cupru, acid hialuronic, antalgicine, unt de cacao, extracte din plante, apă termală.

Durata tratamentului cu astfel de produse poate fi de câteva săptămâni sau câteva luni, în funcţie de recomandările medicul dermatolog. Aceste produse pot fi aplicate atât pe cicatricele recente, cât şi pe acelea la care procedeul de vindecare a depăşit un an, determinând estomparea semnificativă a cicatricelor şi reducerea durerii şi a pruritului. Nu este indicată expunerea la soare pe perioada de evoluţie a cicatricelor deoarece există riscul de a se produce o hiperpigmentare.

Există şi alte tehnici nechirurgicale de tratare a cicatricelor postacnee care sunt folosite cu succes: măşti pe bază de soluţii chimice, fire abrazive, presoterapia, injecţii locale cu corticosteroizi, colagen sau grăsime, tratament cu laser, lifting chimic, radiaţii UV, criochirurgia.

 

Be Healthy

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: