Riscul contraceptivelor care conţin drospirenona

Luaţi cumva unul din contraceptivele de mai jos?

ANEEA, BELUSHA, DAYLETTE

DAYLA, DROSETIL, DROSPIR, 

JANGEE, JOLINA, LULINA, PALANDRA, TAISA, YAZ, 

ETHINYLESTRADIOL/DROSPIRENONE LEON FARMA

            Atunci, ar fi indicat să citiţi şi următoarea atenţionare:

FDA (U.S. Food and Drug Administration) anunţă că a finalizat revizuirea de date observaţionale recente (epidemiologice), studiile cu privire la riscul de tromboembolism venos (TEV) (formare de cheaguri de sânge) la femeile care iau drospirenonă (substanţa activă din mai multe contraceptive). Bazată pe aceasta revizuire, FDA a ajuns la concluzia că drospirenona poate fi asociată cu un risc mai mare pentru formarea cheagurilor de sânge decât alte contraceptive care conţin progesteron. Cheagul se poate deplasa, antrenând complicaţii, cea mai periculoasă dintre acestea fiind embolia pulmonară.

Femeile ce nu prezintă factori de risc pentru formare de cheaguri de sânge şi care îşi administrează contraceptivul oral de a treia generaţie, drospirenona, prezintă un risc crescut pentru formare de cheaguri de sânge în comparaţie cu femeile ce îşi administrează contraceptivul de a doua generaţie, levonorgestrel, conform unor două studii noi caz-control. Rezultatele acestor studii au fost publicate online în Britsh Medical Journal la data de 21 aprilie 2011. Cele două studii, primul realizat în Marea Britanie (studiul UK) şi cel de-al doilea în Statele Unite ale Americii. 

Astfel, în urma evidenţelor riscului crescut pentru formare de cheaguri de sânge în cazul drospirenonei faţă de levonorgestrel, cercetătorii sugerează ca ar fi mai prudent să se prescrie produse cu levonorgestrel, cu risc mai scăzut, femeilor ce doresc să-şi administreze un contraceptiv oral, având în vedere totodată că nu există evidenţe clare asupra beneficiilor contraceptivelor orale ce conţin drospirenonă în prevenirea sarcinii, tratamentul acneei, ameliorarea sindromului premenstrual sau evitarea creşterii în greutate.

Be Healthy

 

Surse:

http://www.fda.gov/Drugs/DrugSafety/ucm299305.htm

http://www.rxlist.com/yaz-drug.htm

http://www.anticonceptionale.ro/despre-anticonceptionale/15-despre-anticonceptionale/590-efect-secundar-rar-al-pilulei-tromboza-venoasa.html

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: