Fotoepilarea (sau cum scapam de parul inestetic)

Apa, mare, aer, soare, weekend-uri cu plaja si multa apa, vine concediul, vacanta … Rochite vaporoase, umeri goi, picioare fine …         Si uite asa, ne-am amintit de epilat! Parul de prisos incurca toate socotelile. Oare cum scapam de el o data pentru totdeauna?

Prin epilarea clasica cu ceara am vreo sansa? Cu aparatul X sau Y?

O metoda moderna este epilarea cu laser numita si fotoepilare.

Ce este fotoepilarea?           

Fotoepilarea este un procedeu de indepartare a parului de pe corp cu ajutorul unui laser. Lumina laserului distruge foliculul firului de par, aflat in faza activa de crestere. Deoarece numai 15-25% din foliculii pilosi dintr-o anumita zona sunt in faza de crestere la un moment dat, sunt necesare mai multe sedinte, pentru a putea inactiva toti foliculii pilosi din acea zona. Foarte important este contrastul cat mai mare intre culoarea pielii si culoarea parului.

Fotoepilarea este definitiva: firul de par nu mai creste niciodata! Ura!!!

Sunt necesare mai multe sedinte?

Factorii care determina numarul de sedinte sunt: zona tratata, textura parului, culoarea pielii si a parului, anumite particularitati  (bronzare, hirsutism, etc.) si bineinteles calitatea actului terapeutic.

Dar, fotoepilarea doare?

Anumite zone sunt mai sensibile, dar procedura nu este mai dureroasa decat epilarea cu ceara. Senzatia de durere este atenuata si prin folosirea gelurilor de racire.

Bine de stiut!

Inainte de tratament, zona vizata nu trebuie epilata cu ceara sau prin smulgere, cel putin 2-3 saptamani inainte de tratament … iar inainte de fiecare sedinta, trebuie tunsa sau rasa, pentru ca energia luminoasa sa fie concentrata in radacina parului.

Dar dupa fotoepilare?          

Dupa tratament pe zona respectiva se aplica creme hidratante, calmante, pentru cateva zile, iar pentru zonele expuse la soare este indicata folosirea unei creme cu factor de protectie solara cat mai mare. Exista in farmacii produse dermatocosmetice potrivite perioadei de dupa fotoepilare.

In incheiere, pana la intalnirea urmatoare, aveti grija de sanatate si frumusete!

 

Be Healthy

Reclame

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: