Doxilamina-piridoxina pentru greturile matinale din timpul sarcinii

SarcinaPentru unele doamne care au trecut prin perioada de sarcina cu o oarecare dificultate (greturi, varsaturi, intoleranta la mirosuri neplacute, unele alimente) probabil ca isi aduc aminte de frustrarea pe care au resimtit-o atunci cand nici un remediu nu functioneaza si in plus, toti din jur te trateaza cu indiferenta: <Lasa ca trece! Asa este cand esti insarcinata>. E adevarat, unele persoane suporta usor aceasta perioada de sarcina (primul trimestru) dar altele (eu, fiind un exemplu mai mult decat graitor in acest sens) daca asteapta prea mult <sa treaca> si nici un remediu nu este de folos, ajung la urgenta, caz de ATI, cu deshidratare maxima, scadere in greutate si tot metabolismul dat peste cap.

 

Pentru cazurile rebele care nu raspund la nici un fel de masura dietetica si care pun in pericol evolitia sarcinii, exista o veste buna.

A trecut de aprobarile FDA (USA Food and Drug Administration) o combinatie cu durata lunga de actiune care contine piridoxina (vitamina B6) si doxilamina (un compus antihistaminic); denumirea comerciala a produsului este DICLEGIS (contine 10 mg clorhidrat de piridoxina si 10 mg succinat de doxilamina) sau DICLECTIN (genericul sau din Canada).vitamina B6

Aceasta combinatie nu este tocmai o noutate, componentele sale fiind utilizate in greturile matinale din timpul sarcinii, in SUA, inca din anul 1956 (produsul se numea BENDECTIN, dar continea in plus un al treilea component antispastic, clorhidrat de diciclomina; a fost reformulat in anul 1976, doar cu celelalte doua componente, doxilamina-piridoxina).

Au fost conduse de-a lungul timpului mai multe studii pentru a se descoperi daca exista vreun potential teratogen la nivelul fatului (potentialul de a produce malformatii, mai ales in primul trimestru de sarcina). Se pare ca rezultatele studiilor efectuate sunt incurajatoare, cel putin pana in acest moment, medicamentul DICLEGIS, pare un medicament sigur pentru fat si mama.Doxilamina

FDA a aprobat acest produs pentru a trata femeile insarcinate cu greturi si varsaturi care nu raspund la dieta si schimbarile stilului de viata. Aceasta combinatie a fost recomandata de noua ani ca o medicatie de prima alegere de catre Congresul American al Obstreticienilor si Ginecologilor.

 

diclegisAtentie! Acesta este un medicament. Medicamentul este un produs care dauneaza sanatatii, daca nu este utilizat conform indicatiilor din prospect. Urmati strict prescriptiile medicului si indicatiile de utilizare date de farmacist. Medicul si farmacistul sunt persoane competente medical care cunosc beneficiile si efectele secundare ale produsului. Urmati tratamentul pe intreaga perioada prescrisa de medic. Nu repetati tratamentul fara sa va consultati medicul.

Be Healthy

 

Info:

http://www.fda.gov/NewsEvents/Newsroom/PressAnnouncements/ucm347087.htm

http://www.pharmacytimes.com/publications/issue/2013/July2013/Duchesnay-USAs-Diclegis

http://www.diclegis.com/

http://www.bendectin.com/en/

Koren G, Clark S, Hankins GD, et al. Effectiveness of delayed-release doxylamine and pyridoxine for nausea and vomiting of pregnancy: a randomized placebo controlled trial. Am J Obstet Gynecol. 2010;6(571):e1-e7.

 

Reclame

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: